Najdôveryhodnejším politikom je Fico, nasleduje Radičová a Gašparovič

20.02.2012 Bratislava

Bratislava 20. februára (TASR) - Najdôveryhodnejším politikom na Slovensku je líder Smeru-SD Robert Fico, ktorý získal od respondentov 37,1 percenta hlasov pred premiérkou Ivetou Radičovou z SDKÚ-DS (18,2 percenta) a prezidentom Ivanom Gašparovičom (14,3 percenta). Vyplýva to z prieskumu, ktorý v dňoch 7. až 12. februára na reprezentatívnej vzorke 1128 respondentov realizovala agentúra MVK. Pre TASR to uviedol Pavel Haulík z MVK.

\"Respondentom sme položili aj otázku zameranú na dôveru k politikom - Ktorých politikov považujete za serióznych, takých, ktorým možno veriť?\" pokračoval Haulík s tým, že každý respondent mohol uviesť tri mená. Za Ficom, Radičovou a Gašparovičom nasleduje šéf Mosta-Híd Béla Bugár (12,9 percenta) a podpredseda KDH Daniel Lipšic (11,6 percenta).

Respondenti odpovedali aj na otázku \"Ktorí politici spôsobujú vážne problémy a najviac kazia úroveň politiky u nás?\" Najvyššie negatívne skóre získal predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda (52,6 percenta) pred lídrom národniarov Jánom Slotom (34,4 percenta), podpredsedom SDKÚ-DS Ivanom Miklošom (27,1 percenta), predsedom Smeru-SD Robertom Ficom (21,1 percenta), päticu \"problémových\" politikov podľa MVK uzatvára predseda SaS Richard Sulík (20,7 percenta).
 

Vyberte región